Collagen Plus Vitamin E Soap

Collagen Plus Vitamin E Soap | Sebelum saya bercerita apa-apa berkaitan dengan sabun collagen, saya nak komen satu benda. Sedap gak update blog guna apps Blogger ni erk. Selalu update guna browser memang rabak habis kuota tenet. Rasa lagi semangat nak update blog lepas ni. Maafkan gue kerana menunjukkan kesakaian gue di hadapan kalian semua.

Okay, back to business. Terkejut ke? Tak pernah-pernah pakai sabun, tetibe jer pakai sabun untuk cuci muka. Kalau anda sedia maklum, antara masalah kulit paling besar yang saya hadapi sekarang adalah muka berminyak. Sangat berminyak. Nampak macam pengotor pun ada. Time pagi okay. Tapi bila masuk pukul 9 pukul 10, I dont wanna see my face. I hate it. Saya start menggunakan sabun collagen 4 bulan yang lalu. Masa tu saya tengah jalan-jalan ke kedai jamu XXX. Release tension lepas mengajar at the same time cari jamu untuk jaga badan. Maklumlah, orang baru lepas bersalinlah katakan. Saya tengok mereka ada jual set Collagen Plus Vitamin E. Saya pun terfikir. Why not using soap to reduce my sebum?


Jadi, saya tanyalah. Ada tak jual loose item sebab saya tak nak guna day and night cream. Nasib baik ada. Petang tu saya cubalah. Agak was-was jugak sebab last time saya guna sabun skincare XXX muka saya mengering dan menegang and at the end of the day, macam luka gitulah. Tapi sabun ni okay. Serius okay. Lepas saya guna, muka saya tak menegang. Tak kering. Just fine. Satu buku sabun collagen, saya potong kepada 12 ketul. Satu ketul dapat tahan sampai 5 ke 7 hari. Tapi saya guna tahan sebulan jer sebab kalau saya balik kampung saya pakai seketul. Tinggalkan. Balik rumah sewa pakai lagi seketul. Bila balik kampung lagi, sabun dah kotor. Keluar lagi seketul. Jadi so far saya dah pakai dalam 3 buku sabun.

Kalau guna sabun macam ni, paling penting kena pastikan keoriginalannya. Mungkin ramai yang fikir, sabun jer. Ada ke? Ada my dear. Lihat kotak. Kalau warna pink peach, original. Ada certain sabun collagen kotaknya warna pink kekuningan. Jangan beli kalau tak yakin. Then, biasanya sabun collagen ni transparent. Tak kisahlah sabun papaya collagen ke, sabun Nurayssa ke. Memang transparent. Cari yang transparent okay. In shaa Allah muka tak kering dan menegang. Hari tu saya pakai sabun papaya Mr Seben punya pun okay jugak muka saya. Tiga buku sabun yang saya guna, kesemuanya saya beli daripada trusted seller yang memang terkenal menjual Collagen Plus Vitamin E. Saya amat particular bab-bab muka ni.

Sepanjang saya guna sabun collagen ni, beliau (beliau?) melakukan tugasnya yakni membersihkan muka dengan baik sebab sejak menggunakannya jerawat saya jarang tumbuh di muka. Sebutir dua pun jarang. Cuma masalah minyak saya belum settle. Nampaknya sabun collagen tidak berjaya mengurangkan sebum. Nah, saya selitkan keadaan muka saya.

No comments: