Delisa Aromatherapy Cream

Delisa Aromatherapy Cream | Mood weekend already. Tapi weekend ni saya agak busy and maybe saya tak sempat nak update apa-apa. Saya perlu pindah ke rumah sewa sebab minggu depan dah start internship. Tak adalah nervous macam praktikum sebab saya pergi di sekolah yang sama. Cuma saya risau pasal projek yang perlu saya buat. Takut tak berjalan lancar. Tak lupa jugak action research saya. Saya conduct intervensi sorang diri. Tak ada kawan-kawan dulu. Sedih sikitlah.

Delisa Aromatherapy Cream memang salah satu produk yang saya selalu review dalam entry lepas. Tiga kali rasanya saya review. Tak payah cari sebab saya dah delete. Krim ni saya dah pakai agak lama. Sejak saya berpantang. Hampir setahun dah. Saya berjaya habiskan dalam 9 tube I think. Lebih kuranglah. Tak ingat sebab yang biasa beli Mr Seben. Suka betul dia tengok saya pakai krim ni. Tak suruh beli pun dia beli jugak. Bila habis, dengan krim dia pun saya kebas sekali. Hahah.

Krim Delisa saya selalu pakai masa mandi pagi sebab waktu malam saya tak pakai apa-apa skincare (buat masa ini) and saya tak pakai make up. Jadi malaslah saya guna cleanser yang berbuih. For your information, krim Delisa ni tak berbuih. Tak payah basuh muka dulu. Just ratakan kemudian barulah basuh muka. Sebelum ni saya ada update pasal Collagen Plus Vitamin E soap. Ha, yang itu saya akan guna masa saya pakai make up ataupun masa muka saya terlalu berminyak.

Then, kalau waktu weekend pulak. Kan tak perlu pergi class bagai, bolehlah mereput sekejap dalam bilik mandi. Masa tu saya akan gunakan krim Delisa sebagai mask. Macam biasalah, tak perlu basuh muka. Just ratakan krim ke seluruh muka dan biarkannya kering. Bila dah kering baru basuh dengan air bersih. Tips dari saya, sebelum basuh muka, basuhlah dulu tube krim dan tangan kita sebab kita tak tau tangan kita pegang apa. Tube bersih ke tidak. Jangan main tempek jer okay.

Pendapat saya ; kalau setakat nak membersihkan kulit muka, bolehlah. Not bad. Tapi saya prefer yang berbuih. Rasa lagi bersih tau. Nak kata mengelakkan dari jerawat, tak jugak. Sekali sekala ada juga tumbuh jerawat terutama time virus 'M' menyerang. Buang sebum pun tidak. Memutihkan pun tidak. Saya rekomen untuk individu-individu yang suka pakai produk semulajadi. Fungsinya cuma membersihkan muka. Thats it. Anti-acne, anti-blemish, whitening apa semua tak ada yer.

No comments: